Hondenservice

voor uw hond 

UITLAATSERVICE

Groepswandeling:

De wandelingen zullen uit kleine groepen bestaan. 1 Groep zal max uit 6 honden bestaan. Zo blijven de groepen overzichtelijk en veilig. Ik kan op deze manier rekening houden met de behoeftes van iedere hond. Ik kan ze steun bieden wanneer dat nodig is. Er is zo genoeg ruimte voor kwaliteit voor uw hond.

Voor de honden is het een goede sociale ervaring als zij in een stabiele groep lopen waar gespeeld en gerend wordt. Maar ook waar veel gesnuffeld wordt, snuffelen is een hele grote informatie bronvoor honden en werkt tevens ook stress verminderend en dat creëert rust en ontspanning. Zo zullen de honden weer voldaan thuis komen.

Op de maandag, Dinsdag en donderdag zijn er 2 groepswandelingen op een dag. 

Op de woensdag en vrijdag is er 1 groepswandeling per dag.


Een groepswandeling duurt 50 - 60 min.

Individuele wandeling:

De individuele wandelingen worden gebruikt als kennismakingswandeling met een nieuwe hond, voordat ik een nieuwe hond introduceer aan een groep. Zo kan de hond aan mij wennen en ik aan de hond. Ik word zo een veilige  en vertrouwde basis voor de hond. Op deze wijze kom ik in contact met de hond en kan ik de steun bieden die iedere hond nodig heeft. Het gaat om wederzijdse vertrouwen. Dit maakt ons een stabiele groep.

Wanneer een teef uit de groep loops is kan zij niet mee met de groepswandelingen. Wanneer u geen andere tijdelijke oplossing heeft wordt de individuele wandeling ook hiervoor gebruikt. Uw teef zal dan dicht bij huis even worden uitgelaten.

Een individuele wandeling duurt 30 min.