Hondenservice 

Uitlaatservice 

UITLAATSERVICE

Hoe werkt de uitlaatservice?Groepswandeling:

In de uitlaatservice is er veel meer ruimte voor 1 op 1 tijd met de honden. We lopen samen als 1 groep. Een knuffel, een snuffel, een run of spel, genoeg te doen tijdens een wandeling. Een lux schoolreisje! En dat doen wij echt samen, ik en de honden. 

Tijdens de wandelingen kunnen de honden lekker snuffelen, zwemmen, spelen en rennen. Zo wordt uw trouwe viervoeter voldaan weer thuis gebracht. Mijn groepen blijven klein. Zo bestaan de wandelingen uit overzicht, veiligheid en ik steun uw hond daar waar uw hond het nodig heeft. 

Door mijn professionele kennis over hondengedrag en hoe zij onderling communiceren weet ik de beweegreden van de gedragingen van de honden. Hierdoor kan ik de groep aansturen en iedere hond steun bieden daar waar dit nodig is. Hierdoor is de sfeer in een groep zeer prettig (gezellig).

Voor de honden is het een goede sociale ervaring als zij in een stabiele groep lopen waar gespeeld en gerend wordt. Maar ook waar veel gesnuffeld wordt, snuffelen is een grote informatie bron voor honden en werkt tevens ook stress verminderend en dat creëert rust en ontspanning. Zo zullen de honden weer voldaan thuis komen.

De uitlaatservice bekijkt zorgvuldig welke honden het beste bij elkaar passen en stelt daarop de groepen samen.

Wanneer uw hond nieuw bij een groep komt, zal uw hond niet zomaar in een groep honden geplaatst worden. Dit kan zeer overweldigend en intimiderend zijn voor uw hond. Als eerste zal ik eerst 2 keer individueel met uw hond gaan wandelen. Zo kan uw hond aan mij, de bus en ik aan uw hond wennen. Wij moeten elkaar gaan vertrouwen en een band opbouwen. Ik ben ten slotte de veilige basis/steun in de groep, ik ben 1 van de groep en niet alleen de chauffeur van de bus.

Daarna zal de introductie aan de groep plaatsvinden. Het introduceren aan de groep zal rustig verlopen door steeds 1 hond uit de bus te laten.

Uw hond wordt thuis opgehaald en we rijden dan de geplande route om alle andere honden op te halen voor de wandeling. Na de wandeling wordt uw hond weer thuis gebracht. 

Dus bus in ingericht met ruime kennels, zo heeft iedere hond zijn eigen ruimte. Alleen honden die op hetzelfde adres wonen kunnen samen in 1 kennel geplaatst worden. Ook heeft de bus een goed afzuig/ ventilatiesysteem.

Op de woensdag hebben we een themadag. Maartje (mijn collega) gaat dan met de honden naar een omheind veld/bos van de hondendagopvang D'n Uutloat in Oeffelt en daar zullen we een hersenwerk hoek hebben. Naast het rennen, spelen en snuffelen zal Maartje steeds 1 hond meenemen naar het hersenwerk hoekje (een hoek van hetzelfde veld) om de honden om de beurt diverse hersenwerkjes te laten doen. Dit zorgt voor een extra mentale uitdaging.

Op de maandag, Dinsdag en donderdag zijn er 2 groepswandelingen op een dag. 

Op vrijdag wordt er niet gewandeld.

De wandelgebieden zijn in de omgevingen Cuijk, Beers, Linden, Grave en Nederasselt.

Een groepswandeling duurt 50 - 60 min.

Individuele wandeling:

De individuele wandelingen worden gebruikt als kennismakingswandeling met een nieuwe hond, voordat ik een nieuwe hond introduceer aan een groep. Zo kan de hond aan mij wennen en ik aan de hond. Ik word zo een veilige  en vertrouwde basis voor de hond. Op deze wijze kom ik in contact met de hond en kan ik de steun bieden die iedere hond nodig heeft. Het gaat om wederzijdse vertrouwen. Dit maakt ons een stabiele, leuk en gezellige groep.

Wanneer een teef uit de groep loops is kan zij niet mee met de groepswandelingen. Wanneer u geen andere tijdelijke oplossing heeft wordt de individuele wandeling ook hiervoor gebruikt. Uw teef zal dan dicht bij huis even worden uitgelaten.

Een individuele wandeling duurt 30 min.