Hondenservice 

voor uw hond 

UITLAATSERVICE

Groepswandeling:

In een uitlaatservice is er veel meer ruimte voor 1 op 1 tijd met de honden. We lopen samen als 1 groep. Een knuffel, een snuffel, een run of spel, genoeg te doen tijdens een wandeling. Een lux schoolreisje! En dat doen wij echt samen, ik en de honden. De honden doen dat niet alleen. 

Mijn groepen blijven klein. Zo bestaan de wandelingen uit overzicht, veiligheid en ik steun uw hond daar waar uw hond het nodig heeft.

Door mijn professionele kennis over hondengedrag en hoe zij onderling communiceren weet ik de beweegreden van bepaald gedrag van een hond. Hierdoor kan ik de groep goed aansturen en iedere hond steun bieden daar waar dit nodig is. Hierdoor zal de sfeer in een groep zeer prettig (gezellig) aanvoelen.

Voor de honden is het een goede sociale ervaring als zij in een stabiele groep lopen waar gespeeld en gerend wordt. Maar ook waar veel gesnuffeld wordt, snuffelen is een hele grote informatie bron voor honden en werkt tevens ook stress verminderend en dat creëert rust en ontspanning. Zo zullen de honden weer voldaan thuis komen.

Op de maandag, Dinsdag en donderdag zijn er 2 groepswandelingen op een dag. 

Op de woensdag en vrijdag is er 1 groepswandeling per dag.


Een groepswandeling duurt 50 - 60 min.

Individuele wandeling:

De individuele wandelingen worden gebruikt als kennismakingswandeling met een nieuwe hond, voordat ik een nieuwe hond introduceer aan een groep. Zo kan de hond aan mij wennen en ik aan de hond. Ik word zo een veilige  en vertrouwde basis voor de hond. Op deze wijze kom ik in contact met de hond en kan ik de steun bieden die iedere hond nodig heeft. Het gaat om wederzijdse vertrouwen. Dit maakt ons een stabiele, leuk en gezellige groep.

Wanneer een teef uit de groep loops is kan zij niet mee met de groepswandelingen. Wanneer u geen andere tijdelijke oplossing heeft wordt de individuele wandeling ook hiervoor gebruikt. Uw teef zal dan dicht bij huis even worden uitgelaten.

Een individuele wandeling duurt 30 min.