Hondenservice 

Uitlaatservice 

MATROZEN LESSEN

Praktijk gerichte puppy socialisatie cursus


Het doel van deze cursus is om jouw en je pup te begeleiden in de reis van het ontdekken van de wereld. Daarvoor gaan we trainen op verschillende locaties.

Het is zeer belangrijk om je pup te socialiseren, zodat je pup opgroeit tot een stabiele volwassen hond die in onze maatschappij kan functioneren.

Hierbij gaat het om de leerervaringen die je pup heeft. Deze leerervaringen horen positief te verlopen. Hoe meer positieve leermomenten er zijn voor je pup, hoe gewoner onze maatschappij voor hem/haar zal gaan worden. Natuurlijk kunnen niet alle ervaringen even goed verlopen, want we hebben geen controle over het doorgaande leven. Maar je kan je pup wel zoveel mogelijke tools meegeven tijdens deze ontdekkingsreis.

En dat ga je leren tijdens de matrozenlesjes op een positieve en speelse manier.

Inhoud van de cursus:

 5 praktijk lessen, waarvan 1 zonder pup (dit is een theorieles die we in de praktijk gaan bekijken). 

  • Woonwijk wandeling: hoe ga je met je pup in de woonwijk om en wat kom je allemaal tegen. Locatie: Heeswijkse kampen, Cuijk
  • Andere dieren: je pup laten wennen aan andere dieren die wij in het dagelijks leven tegen kunnen komen, we zullen de kinderboerderij gaan bezoeken. Locatie: Kinderboerderij 't Ganzenbos, Cuijk.
  • Wennen aan spelende kinderen: Tijdens de les zijn we te gast bij de BSO, hoe ga je dan met je pup om, maar ook hoe laat je een kind je pup benaderen. Locatie: BSO XXS kinderopvang, Cuijk.
  • Puppy parcours: kennismaken met verschillende voorwerpen. Locatie: Cuijk
  • Theorieles hondentaal in de praktijk: hierbij gaan we de hondendagopvang bezoeken en zullen we in de praktijk gaan kijken hoe hondentaal werkt en hoe zij communiceren. Deze les is ZONDER pup. Het is een les voor de tweebenige matrozen. Locatie: Hondendagopvang D'n Uutloat, Oeffelt.
  • Je krijgt een gratis puppy E-gids: wat kom je allemaal tegen in de eerste maanden dat jij je pup in huis hebt en hoe ga je met die situaties om?
  • Groepsapp: Er zal een groepsapp aangemaakt worden waar vragen gesteld kunnen omtrent het opvoeden van je pup. Uiteraard is er tijdens de les altijd voldoende tijd om vragen te stellen.

Duur van 1 les: 45 min


Voor meer informatie over de start data en voor het aanmelden van deze cursus mail dan naar  info@hondenuitlaatserviceschipper.nl