Hondenservice 

Uitlaatservice 

PRIVE BEGELEIDING

Ik help u op weg om de expert te worden van uw eigen hond.


Ongewenst gedrag binnen of buiten huis

Vaak is ongewenst gedrag voor honden juist heel normaal honden gedrag, maar dit gedrag kan toch wel eens voor botsingen zorgen binnenshuis. Door te gaan kijken wat voor gedrag er wel van de hond verwacht wordt en wat de beweegreden van de hond is waarom hij/zij dit gedrag vertoond kunnen we een plan op maat gaan maken om zo te thuis situatie ontspannen te krijgen.

Ontspannen wandelen

Bij deze begeleiding help ik u en uw hond bij een goede samenwerking. Ik help u uw hond beter te gaan begrijpen, zo zullen de wandelingen minder stress op gaan leveren.  We zullen gaan werken aan wandelen zonder trekken, het leren herkennen van moeilijke situaties voor uw hond en hoe u deze kan gaan voorkomen. Hierbij is het van groot belang dat uw hond de tijd krijgt om de informatie te verzamelen die uw hond nodig heeft op dat moment. Zo zal u gaan leren om uw hond door moeilijke situaties te begeleiden. U wordt de expert van uw eigen hond.

Dit is niet het enige waar ik u handvatten voor kan geven. 

Hier komen

Is het niet super belangrijk als uw hond losloopt en u wilt dat uw hond bij u komt om wat voor reden dan ook, dat uw hond ten allen tijden bij u komt. Dit kunnen wij op verschillende manieren aanleren. Wij zullen dit op spelende wijs aan gaan pakken.

Zelfbeheersing

Met goede zelfbeheersingsoefeningen helpt u uw hond zijn/haar impuls controle beter te ontwikkelen. Zo zal uw hond in verschillende situaties zich rustiger en beheerster gedragen.

Het is juist de bedoeling om gewenst gedrag aan te leren in plaats van ongewenst gedrag af te leren.


Socialisatie

Voor puppy's en sommige herplaatsers is de wereld waarin wij leven nog helemaal nieuw zijn. Zij zullen met deze wijde wereld gesocialiseerd moeten worden om zo een ontspannen leven te kunnen lijden.

Socialisatie betekend niet zoveel mogelijk nieuwe dingen ontdekken, maar waar het bij socialisatie om draait is dan de pup of hond positieve ervaringen op doet met nieuwe situaties, waardoor de pup of hond hier te juiste associatie maakt en aan de wereld went met een positieve kijk zonder overal angstig voor te worden.

Heeft u andere vragen of advies nodig bij het samen leven met uw hond?  Kan ik u daar uiteraard ook bij helpen.

Apporteer begeleiding

Heeft u een jonge jachthond en wilt u met uw hond gaan apporteren. Dan kunt u bij mij apporteer begeleiding krijgen.

We gaan op speelse en recreatieve wijze het apporteren aanleren. 

We trainen volgens de clickermethode, we gaan werken met de clicker of met een clicker woord.


Het is ook mogelijk om naast een enkele begeleiding ook duo of trippel begeleiding te nemen. 

Enkel begeleiding:            1 hond/ baas combinatie                         duur: 45 min

Duo begeleiding:               2 hond/ baas combinaties                       duur: 60 min

Tripple begeleiding:           3 hond/ baas combinaties                       duur: 75 min